Pusryčiai su "Color Now 2018": metų spalva įkūnija naują ryškesnio interjero tendenciją

Kartą metuose kompanija „Tikkurila“ renka dabartines interjero spalvų tendencijas atspindinčią metų spalvą. Prie šio projekto dirba grupė dizainerių ištisus metus. Visos šių metų idėjos yra sudėtos į žurnalą „Color Now 2018“.

Sausio 19-osios rytą dizainerių ir architektų bendruomenė rinkosi pusryčių į Vilniuje esančią kavinę „Backstage  Cafe“, kur ir buvo atskleista „Tikkurila“ metų spalva. 2018 metų spalva išrinkta „Terracotta“ (N405). Vieta, kavinė „Backstage Cafe“,  pasirinkta neatsitiktinai. Susidaro įspūdis, kad kavinės interjeras įrengtas remiantis šių metų spalvų deriniais ir medžiagomis.

Interjero dizainerė Rūta Jankūnienė papasakojo ir praktiškai paaiškino šių metų spalvos ir derinių panaudojimą interjeruose.

 „Pilkos ir baltos spalvos vyravimas pagaliau baigiasi – Šiaurės šalių dizaineriai atsisako blankių spalvų paletės ir linksta prie individualaus spalvų parinkimo“, - Rūta Jankūnienė cituoja danų interjero dizainerę Nina Bruun.

Dizaineris Nauris Kalinauskas specialiai šiam renginiui paruošė ir į kavinės interjerą įkomponavo instaliaciją „COLOR_FULL GUESTS“.

„Tai autorinė funkcionali spalvinė kompozicija integruota į jau veikiantį kavinės interjerą. „Tikkurila Color Now 2018” kolekcijos “Minerals” spalvomis dažyti daiktai (kėdės, stalas, paveikslo fragmentas, šviestuvas) tarsi atvyksta į svečius – taip parodydami, kad interjero kūrimas neturi pabaigos, kad senų baldų nėra, kad daiktus galima perdažyti, surasti jiems naują paskirtį ar kitą amplua. Instaliacijos idėja: parodyti, kad dažai bei dažyti daiktai yra tikri – ne butaforiniai, ne laikini“,-  sako dizaineris Nauris Kalinauskas.

O „Zero Waste“ koncepcijos šalininkė Austėja Platūkytė stalą dekoravo kolekciją „Minerals“ atitinkančiomis uolienomis bei organiškais indais, pagamintais iš natūralių ingredientų - jūržolių (tai biologiškai suyranti medžiaga).

Šį rytą svečiai buvo vaišinami ne tik kelių rūšių beigeliais, granola ir pyragaičiais choux, bet ir specialiai tik šiam rytui sukurta kava “Terracotta” – Latte su cinamonu ir kitais specialiais priedais. Taip pat kavinės šeimininkai Vytenis ir Robertas papasakojo apie kavą, joje slypinčius ypatumus  ir kvietė degustuoti skirtingas rūšis.


Semkitės įkvėpimo: